Fungal amylase

Numéro CAS : 9013-01-8

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Identification

Description


Principaux synonymes

Noms français :

  • Alpha-amylase fongique
  • Amylase de champignon
  • Amylase fongique

Noms anglais :

  • AMYLASE, FUNGAL
  • Fungal amylase

Références

  • ▲1.  Flindt, M.L.H., «Allergy to alpha-amylase and papain.» Lancet. Vol. 1, p. 1407-1408. (1979).
  • ▲2.  Brisman, J. et Belin, L., «Clinical and immunological responses to occupational exposure to alpha-amylase in the baking industry.» British Journal of Industrial Medicine. Vol. 48, p. 604608. (1991).
  • ▲3.  Houba, R. et al., «Exposure-sensitization relationship for alpha-amylase allergens in the baking industry.» American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Vol. 154, p. 130-136. (1996). [AP-050675]
  • ▲4.  Bermejo, N. et al., «Allergie professionnelle du boulanger à l'alpha-amylase fongique.» Revue Française d'Allergologie. Vol. 31, no. 1, p. 56-58. (1991). [AP-059470]
  • ▲5.  Birnbaum, J. et al., «Rôle de l'alpha-amylase dans l'asthme du boulanger.» Revue des Maladies Respiratoires. Vol. 5, p. 519-521. (1988). [AP-059586]
  • ▲6.  Quirce, S. et al., «Respiratory allergy to Aspergillus-derived enzymes in bakers' asthma .» Journal of Allergy and Clinical Immunology. Vol. 90, no. 6, pt 1, p. 970-978. (1992).
  • ▲7.  Smith, T.A., Lumley, K.P.S. et Hui, E.H.K., «Allergy to flour and fungal amylase in bakery workers.» Occupational Medicine. Vol. 47, no. 1, p. 21-24. (1997). [AP-051533]
  • ▲8.  Kanerva, L., Vanhanen, M. et Tupasela, O., «Occupational allergic contact urticaria from fungal but not bacterial alpha-amylase.» Contact Dermatitis. Vol. 36, p. 306-307. (1997).
  • ▲9.  Vanhanen, M. et al., «Enzyme exposure and enzyme sensitization in the baking industry.» Occupational and Environmental Medicine. Vol. 53, p. 670-676. (1996).
  • ▲10.  Vanhanen, M. et al., «Sensitization to industrial enzymes in enzyme research and production.» Scandinavian Journal of Work, Environment & Health. Vol. 23, p. 385-391. (1997).

La cote entre [ ] provient de la banque Information SST du Centre de documentation de la CNESST.