• Complete data sheet (Available in French only)
  • For a Safe Maternity Experience program (Available in French only)
  • WHMIS
  • Summary

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Identification

Description


Principaux synonymes

Noms français :

  • Farine de sarrasin
  • Poussière de farine de sarrasin
  • Sarrasin

Noms anglais :

  • Buckwheat
  • Buckwheat flour
  • Buckwheat flour dust
Utilisation et sources d'émission

Produit alimentaire

Références

  • ▲1.  American Conference of Governmental Industrial Hygienists, Documentation of the threshold limit values and biological exposure indices / Documentation of TLV's and BEI's. 7th ed. Cincinnati, Ohio : ACGIH. (2001-). Publication #0100Doc. [RM-514008]   http://www.acgih.org
  • ▲2.  Baylor, C.H. et Weaver, N.K., «A health survey of petroleum asphalt workers.» Archives of Environmental Health. Vol. 17, no. 2, p. 210-214. (1968). [AP-025710]
  • ▲3.  Tikkainen, U., Louhelainen, K. et Nordman, H., The Nordic Expert Group for Criteria Documentation of Health Risks from Chemicals. 120. Flour dust. Arbete och Hälsa , Vol. 27. Solna, Suède : Arbetslivinstitutet. (1996). [MO-127416]   https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/4143
  • ▲4.  Ordman, D., «Buckwheat allergy.» South African Medical Journal. Vol. 21, p. 737-739. (1947).
  • ▲5.  Valdivieso, R. et al., «Occupational asthma and contact urticaria caused by buckwheat flour.» Annals of Allergy. Vol. 63, p. 149-152. (1989).
  • ▲6.  Park, H.-S. et Nahm, D.-H., «Buckwheat flour hypersensitivity: an occupational asthma in a noodle maker.» Clinical and Experimental Allergy. Vol. 26, p. 423-427. (1996).
  • ▲7.  Gohte, C.J. et al., «Buckwheat allergy: health food, an inhalation health risk.» Allergy. Vol. 38, p. 155-159. (1983). [AP-001785]
  • ▲8.  Wieslander, G., «Review on buckwheat allergy.» Allergy. Vol. 51, p. 661-665. (1996). [AP-059433]
  • ▲9.  Choudat, D. et al., «Asthme professionnel à la farine de sarrasin.» Revue des Maladies Respiratoires. Vol. 14, p. 319-321. (1997).
  • ▲10.  Règlement sur la santé et la sécurité du travail [S-2.1, r. 13]. Québec : Éditeur officiel du Québec. [RJ-510071]   http://legisquebec.gouv.qc.ca/fr/ShowDoc/cr/S-2.1,%20r.%2013

La cote entre [ ] provient de la banque Information SST du Centre de documentation de la CNESST.