• Complete data sheet (Available in French only)
  • For a Safe Maternity Experience program (Available in French only)
  • WHMIS
  • Summary

The information for this substance is partially available.

The section entitled Complete data sheet is not available in English for this substance. Consult the French version.

Identification

Description


Principaux synonymes

Noms français :

  • Farine de sarrasin
  • Poussière de farine de sarrasin
  • Sarrasin

Noms anglais :

  • Buckwheat
  • Buckwheat flour
  • Buckwheat flour dust
Utilisation et sources d'émission

Produit alimentaire

Références

  • ▲1.  American Conference of Governmental Industrial Hygienists, Documentation of the threshold limit values and biological exposure indices / Documentation of TLV's and BEI's. 7th ed. Cincinnati, Ohio : ACGIH. (2001-). Publication #0100Doc. [RM-514008]   http://www.acgih.org
  • ▲2.  Baylor, C.H. et Weaver, N.K., «A health survey of petroleum asphalt workers.» Archives of Environmental Health. Vol. 17, no. 2, p. 210-214. (1968). [AP-025710]
  • ▲3.  Tikkainen, U., Louhelainen, K. et Nordman, H., The Nordic Expert Group for Criteria Documentation of Health Risks from Chemicals. 120. Flour dust. Arbete och Hälsa , Vol. 27. Solna, Suède : Arbetslivinstitutet. (1996). [MO-127416]   https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/4143
  • ▲4.  Ordman, D., «Buckwheat allergy.» South African Medical Journal. Vol. 21, p. 737-739. (1947).
  • ▲5.  Valdivieso, R. et al., «Occupational asthma and contact urticaria caused by buckwheat flour.» Annals of Allergy. Vol. 63, p. 149-152. (1989).
  • ▲6.  Park, H.-S. et Nahm, D.-H., «Buckwheat flour hypersensitivity: an occupational asthma in a noodle maker.» Clinical and Experimental Allergy. Vol. 26, p. 423-427. (1996).
  • ▲7.  Gohte, C.J. et al., «Buckwheat allergy: health food, an inhalation health risk.» Allergy. Vol. 38, p. 155-159. (1983). [AP-001785]
  • ▲8.  Wieslander, G., «Review on buckwheat allergy.» Allergy. Vol. 51, p. 661-665. (1996). [AP-059433]
  • ▲9.  Choudat, D. et al., «Asthme professionnel à la farine de sarrasin.» Revue des Maladies Respiratoires. Vol. 14, p. 319-321. (1997).
  • ▲10.  Règlement sur la santé et la sécurité du travail [S-2.1, r. 13]. Québec : Éditeur officiel du Québec. [RJ-510071]   http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/dynamicSearch/telecharge.php?type=3&file=/S_2_1/S2_1R13.HTM (À jour au 1er décembre 2012)
    http://www3.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/loisreglements.fr.html

La cote entre [ ] provient de la banque ISST du Centre de documentation de la CSST.